Biografie

OVER MIJ

 

 

 

Hieronder kunt u een uitgebreide biografie vinden. Deze zal regelmatig worden aangevuld met de meest actuele informatie.

 

 

Björn Litjes

 

BIOGRAFIE

 

Toen Björn 4 jaar oud was merkte zijn vader op dat wanneer hij een liedje 3 keer had gehoord, vrij snel de tekst uit zijn hoofd kende en altijd vol enthousiasme meezong. Hij stond toen al kijkend in de spiegel voor het door mij gefantaseerde publiek te zingen. Björn vond en vindt het prachtig om het mensen naar hun zin te maken op deze manier.

In eerste instantie waren familiefeestjes het ideale podium om deze fantasie werkelijkheid te doen laten worden. Maar al snel had zijn vader iets gevonden waarbij hij op een heus podium kon staan en zijn kunsten voor een publiek - niet bestaande uit familie en bekenden - kon laten zien. Op de carnavalsmiddag van de carnavalsvereniging in zijn woonplaats 's-Heerenberg moest het gaan gebeuren. In de zaal bevonden zich circa 650 bezoekers. Onder het motto "Niet goed maar wel hard" bleek het publiek echter onder de indruk van zijn gevoel voor entertainment, waarnaar zijn vader maar ook Björn zelf de smaak te pakken kregen. Het werd een jaarlijks terugkerend iets waar hij in zijn jeugd ontzettend veel plezier aan heeft beleefd.

Toen hij 16 jaar oud was leerde hij een aantal jongens kennen waarmee hij besloot een band op te richten. De naam "Heibel" was al snel geboren. In deze band was hij de zanger/bassist en leerde hij de kneepjes van het vak.

In deze 13 jaar dat Heibel samen is geweest heeft Björn erg veel opgetreden. Hoogtepunten waren:

Voorprogramma Jovink & the Voederbietels, single opname van 2 eigen liedjes in samenwerking met topproducer Dick Kemper en uiteindelijk een tv-opname voor een programma van BNN met airplay in de ochtendshow van Giel Beelen en in de Coen & Sander show op 3FM.

In 2012 heeft hij het besluit genomen om zich te richten op een solo carriere als zanger in het nederlandstalige genre.

In 2013 heeft hij in samenwerking met producent Kees Tel zijn eerste single "Hou me vast want ik laat je los" uitgebracht. Kees schreef onder andere "Maak me gek" van Gerard Joling, maar ook "Laat de zon in je hart" van Rene Schuurmans en "Que Si, Que No" van Jody Bernal en vele andere hits.

Op 28 mei 2014 heeft Björn na het succes van zijn debuutsingle wederom in samenwerking met Kees Tel zijn tweede single "Hey Monique" gepresenteerd welke airplay kreeg op vele nationale radio en tv zenders waaronder Radio NL en Puur NL.

Ook werd hij in de maand juni van 2014 verkozen tot "talent van de maand" bij het bekende Tros Sterren.nl, waardoor hij ook airplay op deze landelijke zender verkreeg met zelfs een eervolle vermelding in het nederland 1 tv programma!

 

Op 28 september 2014 kwam in samenwerking met Nol Roos, JC Records , Kees Tel en TV73 het prachtige duet "Griekse tranen" uit welke het erg goed heeft gedaan in de playlisten van de landelijke radiostations.

 

In December 2014 mocht Björn meedoen aan "de slag om het mega piratenfestijn" van Tros Sterren.nl waar hij het maarliefst tot de halve finale wist te schoppen.

 

Op 28 maart 2015 werd in een bomvolle cafe 't olde veld in 's-Heerenberg, Björn zijn 4e single "Een bos roden rozen" gepresenteerd.

Ditmaal heeft Björn zelf een aandeel in het verzinnen van de tekst en de muziek wederom in samenwerking met Kees Tel en JC Records.

 

Op 2 januari 2016 heeft Björn alweer zijn 5e single genaamd "Bij elkaar" gereleased.

‘Bij Elkaar’ is geschreven door Kees Tel en Björn zelf en is een erg aanstekelijke en uptempo meezinger geworden met een evenzo hoog feestgehalte! Frank Swenne schoot de fraaie bijpassende videoclip voor deze single die wederom op het label JC-Records is uitgekomen.

 

Tijdens de JC Event muziekreis in Winterberg dat tussen 24 en 27 maart 2017 plaats vond, heeft Björn zijn nieuwe single "Maak wat van je leven" aan het aanwezige publiek voorgesteld. Het liedje waaraan Kees Tel en Björn weer intensief samenwerkten, is met veel enthousiasme ontvangen. Niet zo gek ook want het betreft een gezellige en sprankelende vrolijkmaker.

 

In 2018 komt Björn een oude bekende tegen.. Wordt vervolgd...